TIPS IDEA PERNIAGAAN ONLINE

teruskan usaha

MASALAH ORANG KITA YANG SEDANG HADAPI

teruskan usaha

Saya bukan lah sifu!!!

 Tapi saya membantu anda bagaimana untuk menyakin matlamat masa hadapan anda. Bila kita sebut berniaga ini semua orang berminat nak berniaga betul? Tak salah tetapi yang anda perlu ketahui adalah modal! Anda ada modal sebanyak Rm 5000.00 ke atas? 

Jika tiada Rm 5000.00 masih lagi boleh berniaga dengan modal yang kecil contoh Rm 100.00, 300.00 dan selebihnya. Tetapi sebaiknya anda selidik dahulu produk atau perkhidmatan yang anda nak jalankan.  Untuk nak selidik anda boleh cuba sertai program yang ada didalam malaysia sebagai contoh program irfan khairi dan sifu-sifu yang lain.

teruskan usaha

Jenis - jenis perniagaan yang anda boleh mulakan

teruskan usaha

1. Affiliate

Affiliate ni merupakan salah satu teknik memasarkan dan mengiklankan produk di internet. Program Affiliate ialah apabila korang menjadi orang tengah (agen) mempromosikan produk orang lain melalui link affiliate dan akan mendapat komisen dalam jumlah tertentu jika ada orang membeli produk tersebut melalui link affiliate korang.

Sebagai contoh bayangkan macam ni la… Produk StokisOnline ni jual kacang. Disebabkan Stokis Online nak luaskan lagi pasaran kacang ni maka StokisOnline buka tawaran untuk jadi agen.

Contohnya : Ada individu bernama Cik Sofea berminat nak jadi agen. Dia register jadi agen StokisOnline melalui perkongsian iD-link-ejen daripada En.Hashim dan Cik Sofea buat promosi StokisOnline produk kacang ni melalui iD link affiliate StokisOnline tu. Melalui link iD ejen ini Cik Sofea promosi pakai iklan GAMBAR / VIDEO / yang telah StokisOnline sediakan untuk recruit 3 ejen join affiliate melalui link id-nya.  Jika ada orang nak beli pakej kacang tu dia cuma fowardkan je Link-iD StokisOnline kat customer tu. Kacang, payment, packaging, pos semua StokisOnline buat. Bila pakej kacang tu berjaya dijual maka StokisOnline pun bayar le komisen kat Cik Sofea tu.

Jadi berdasarkan situasi diatas :

Ejen Affilate Marketer – Cik Sofea

Affiliate Manager – StokisOnline

Link Affiliate – Personal iD Cik Sofea

Sistem affiliate adalah satu sistem yang unik yang mana pihak affiliate manager boleh jejak rekod jualan, rekod komisen, rekod klik setiap agen affiliate mereka berdasarkan id (pengenalan).

Contoh link affiliate affiliate adalah seperti berikut

http://www.stokisonline.com/?ref=3&campign=sofea

 

Kalau korang jumpa link camni…maknanya affiliate la tu. Part last sekali yang aku warnakan biru tu adalah id affiliate individu, dalam cerita ni kira itu link iD affiliate Cik Sofea la kan.. Jadi setiap affiliate marketer mempunyai id individu yang berbeza jadi melalui id inilah pihak affiliate manager boleh mengenalpasti siapa yang membuat jualan. ID ni biasanya korang boleh reka sendiri semasa daftar dengan sistem affiliate. Ikut suka le korang nak letak nama apa.

Jumlah komisen bergantung kepada empunya produk. Ada owner yang bayar komisen masyuukkk…dan ada yang bayar ciput jadi pandai-pandai le korang pilih.

Affiliate amat sesuai untuk pro dan newbie yang baru nak berjinak-jinak dengan bisnes internet ni sebab

1. Tak payah pening-pening pasal nak jual produk apa
2. Register mudah dan praktikal.
3. Website promosi disediakan. so korang promote je la kat media sosial facebook ke, instagram ke, grup whatsap.. telegram dll,

MACAM MANA NAK REGISTER AFFILIATE?

Nak register Affiliate StokisOnline senang je, Dafrtar PERCUMA atau Beli mana-mana pakej yang dsediakan dan ikut je la arahan yang diberikan. Lepas register dan bayar belian pakej tu korang akan dapat email untuk confirmation dan…ye..ha…lepas confirm email maka korang pun dah jadi affiliater.

teruskan usaha

2. DROPSHIP

teruskan usaha

3. AGENT

 Tapi saya membantu anda bagaimana untuk menyakin matlamat masa hadapan anda. Bila kita sebut berniaga ini semua orang berminat nak berniaga betul? Tak salah tetapi yang anda perlu ketahui adalah modal! Anda ada modal sebanyak Rm 5000.00 ke atas? 

Jika tiada Rm 5000.00 masih lagi boleh berniaga dengan modal yang kecil contoh Rm 100.00, 300.00 dan selebihnya. Tetapi sebaiknya anda selidik dahulu produk atau perkhidmatan yang anda nak jalankan.  Untuk nak selidik anda boleh cuba sertai program yang ada didalam malaysia sebagai contoh program irfan khairi dan sifu-sifu yang lain.

teruskan usaha

4.BERNIAGA DI SHOPEE

 Tapi saya membantu anda bagaimana untuk menyakin matlamat masa hadapan anda. Bila kita sebut berniaga ini semua orang berminat nak berniaga betul? Tak salah tetapi yang anda perlu ketahui adalah modal! Anda ada modal sebanyak Rm 5000.00 ke atas? 

Jika tiada Rm 5000.00 masih lagi boleh berniaga dengan modal yang kecil contoh Rm 100.00, 300.00 dan selebihnya. Tetapi sebaiknya anda selidik dahulu produk atau perkhidmatan yang anda nak jalankan.  Untuk nak selidik anda boleh cuba sertai program yang ada didalam malaysia sebagai contoh program irfan khairi dan sifu-sifu yang lain.

teruskan usaha

5.BERNIAGA DI TIKTOK

 Tapi saya membantu anda bagaimana untuk menyakin matlamat masa hadapan anda. Bila kita sebut berniaga ini semua orang berminat nak berniaga betul? Tak salah tetapi yang anda perlu ketahui adalah modal! Anda ada modal sebanyak Rm 5000.00 ke atas? 

Jika tiada Rm 5000.00 masih lagi boleh berniaga dengan modal yang kecil contoh Rm 100.00, 300.00 dan selebihnya. Tetapi sebaiknya anda selidik dahulu produk atau perkhidmatan yang anda nak jalankan.  Untuk nak selidik anda boleh cuba sertai program yang ada didalam malaysia sebagai contoh program irfan khairi dan sifu-sifu yang lain.

teruskan usaha

6. DIRECT SELLING

 Tapi saya membantu anda bagaimana untuk menyakin matlamat masa hadapan anda. Bila kita sebut berniaga ini semua orang berminat nak berniaga betul? Tak salah tetapi yang anda perlu ketahui adalah modal! Anda ada modal sebanyak Rm 5000.00 ke atas? 

Jika tiada Rm 5000.00 masih lagi boleh berniaga dengan modal yang kecil contoh Rm 100.00, 300.00 dan selebihnya. Tetapi sebaiknya anda selidik dahulu produk atau perkhidmatan yang anda nak jalankan.  Untuk nak selidik anda boleh cuba sertai program yang ada didalam malaysia sebagai contoh program irfan khairi dan sifu-sifu yang lain.

BUAT SAMPAI JADI!

APA MAKSUD PROJEK 7 BULAN NI?

Maksud projek 7 bulan adalah anda jalankan perniagaan selama 7 bulan dan seterusnya. Projek ini bukan berjalan hanya 7 bulan sahaja tetapi anda buat sampai ke tahap lebih tinggi yang anda inginkan, tiada limit. Jika anda nak buat projek ini sampai berjaya dan boleh mengubah kehidupan anda silakan tiadak paksaan atau tiada sekatan dari kami.

SIAPAKAH YANG SESUAI UNTUK JOIN PROJEK NI ?

Train With Experts

MEET THE TRAINERS

commit to health and fitness

challenge yourself. take it to the next level.

Won’t Happen In One Day

don't give up with out trying

3 PRODUK ASAS PERMINTAAN RAMAI!

DAPATKAN  SEKARANG